Huis verkopen

Wat de reden ook is voor de verkoop van je huis, STERK! Makelaars is dé makelaar met passie. Geen afwachtende houding totdat zich potentiële kopers aandienen, maar altijd pro actief bezig met het "vermarkten" van jouw huis. Sales komt namelijk altijd na marketing !
Onze inspanningen stoppen dus niet wanneer jouw huis eenmaal op Funda is aangemeld!
Ook hebben wij het persoonlijke contact met jou als opdrachtgever hoog in het vaandel staan en geven jou altijd feedback na een bezichtiging. Zo ben je er altijd van op de hoogte hoe de bezichtiging is gegaan en kunnen we het contactmoment met elkaar weer mooi gebruiken om even bij te kletsen en samen onderzoeken of alles nog naar steeds tevredenheid verloopt of dat we misschien ergens moeten gaan “bijsturen”.

Of het nu gaat om een appartement, eengezinswoning, bungalow of vrijstaande villa, wij gaan er heel hard voor en ontzorgen jou volledig! Beloofd is beloofd! Wij begeleiden jou volledig in het verkoopproces en benutten onze jarenlange ervaring om jouw huis zo goed mogelijk te presenteren en met de juiste verkoopstrategie in de markt te zetten.

Daarvoor hebben we input nodig van jouw kant.
Dus als jij de koffie klaar zet, dan maken wij graag de tijd vrij om kennis te maken en samen de mogelijkheden te bekijken hoe we de verkoop het beste kunnen gaan opstarten !

Wat komt er nou eigenlijk allemaal precies bij kijken, bij de verkoop van mijn huis?

Laten we voorop stellen dat het verkopen van jouw huis best een aardige klus is. Er moet best een behoorlijk aantal stappen in het gehele proces van A tot en met Z worden doorlopen om jouw huis uiteindelijk te verkopen. En dat is pas definitief als na overdracht bij de notaris de centjes op je rekening zijn bijgeschreven! Dat voorop gesteld.

Maar denk om mee te beginnen aan zaken zoals het vaststellen van de waarde van jouw woning, professionele foto’s en plattegronden maken, aanmelden bij Funda, facebook en instagram, bezichtigingen inplannen en uitvoeren, onderhandelen, het opstellen van een voorlopige koopovereenkomst etc. Dus best een heel traject uiteindelijk waarbij professionele begeleiding absoluut gewenst is.

Voor welke prijs huis verkopen?

Kan ik de vraagprijs van mijn woning zelf bepalen? Ja, want jij bent uiteindelijk de eindbeslisser, of opdrachtgever (hoe je het noemen wilt). Jij bent de eigenaar van jouw huis en je mag vragen wat je wilt. Let er wel op dat je bij een te hoge vraagprijs geen mogelijke kopers kan verwachten voor een bezichtiging. Een zorgvuldige waardebepaling van je woning is dus belangrijk bij het vaststellen van de juiste vraagprijs en verkoopstrategie. Neem dus het advies van de makelaar ter harte.

"Bieden vanaf prijs" verkoopstrategie iets voor jou ? 

Steeds vaker zien we in een verkopersmarkt (een markt waarbij huizen kort te koop staan door een grote vraag) en dan met name bij starterswoningen, dat er een bieden vanaf prijs strategie wordt gehanteerd. Dat wil zeggen dat de prijs die vermeld wordt, de prijs is die de verkoper minimaal voor zijn woning wil hebben.
Mensen die interesse hebben kunnen voor een vastgestelde datum hun uiterste bod neerleggen. Alle biedingen die binnen de termijn zijn uitgebracht, worden bekeken, waarna de verkoper de mogelijkheid heeft om met de hoogste bieder in zee te gaan. Bij huizen die erg gewild zijn, is de kans vrij groot dat meerdere potentiele kopers zich melden en zich door de aanwezige concurrentie laten verleiden tot een substantieel hoger bod dan de initiële bieden vanaf prijs.

Voordelen van een minimumprijs

  • De woning verschijnt in meer zoekresultaten. Dit leidt tot een grotere kans op bezichtigingen en biedingen.
  • Het biedsysteem spoort geïnteresseerden aan om andere gegadigden voor te blijven door een hoger bod uit te brengen.
  • De verkooptijd kan behoorlijk worden verkort bij een bieden vanaf prijs, omdat er direct een goed bod tussen kan zitten.

Je huis zelf verkopen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je huis zelf te verkopen zonder makelaar. Daar zitten echter wel enkele flinke nadelen aan! Je huis komt dan bijvoorbeeld niet op Funda, dus niet bij het grote publiek onder de aandacht. Een tweede belangrijk nadeel is dat zonder tussenkomst van een makelaar fouten eenvoudig fouten kunnen worden gemaakt en verkopers dan direct aansprakelijk worden gesteld. 

Wil jij toch zelf de verkoop (grotendeels) doen of een een specifiek deel daarvan zoals bijvoorbeeld alleen de bezichtigingen (of een deel van die bezichtigingen)? Laat het ons dan weten. Wij werken als nieuwerwetse makelaar zeker met die mogelijkheid.

De goedkoopste full service Funda makelaar

Daar wij heel sterk letten op onze kosten, deze geminimaliseerd hebben, kunnen we tegen een lager tarief onze diensten aanbieden dan de gemiddelde makelaar. We bieden dezelfde dienst aan, zijn aangesloten bij de VBO branche-organisatie en hebben toegang tot Funda, Onze extra online marketinginspanningen krijg je erbij cadeau!
Wij houden in het digitale tijdperk geen duur pand aan en rijden niet in dure auto's (liever met de fiets of scooter), en dat vertaalt zich door naar voordeel voor jou als consument.
We leveren professionele fotografie en meten jouw huis volledig in volgens de NEN 2580 norm, en zullen altijd net dat stapje extra zetten voor onze klanten.
STERK! Makelaars is een gediplomeerd makelaar en heeft jarenlange Marketing en Sales ervaring in zowel onroerend goed als in (online) marketing & media.

Het tarief van STERK! Makelaars

Ons courtage is afhankelijk van meerdere factoren. Zo zullen we sterk letten op de marktwaarde van de woning, de te verwachten verkooptijd, locatie en eventueel verkoopbelemmerende zaken. Als je wilt weten wat wij rekenen voor de verkoop van jouw huis, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend verkoop adviesgesprek.

Samen STERK!

Ja, ik ben geïnteresseerd in een gratis waardebepaling. Klik hier