Huis verhuren

Zes belangrijke voordelen van verhuren via de makelaar

Heb jij een huis of appartement dat je wilt verhuren? Of denk je erover na om iets te kopen voor de verhuur? Een huis verhuren via een makelaar is een slimme en veilige manier. Je hebt vast weleens horrorverhalen gehoord van mensen die zónder een verhuurmakelaar een huis hebben verhuurd. Huurders die er een puinhoop van maken bijvoorbeeld. Dat wil je natuurlijk niet!

Daarom zetten wij hierbij de voordelen uiteen die het inschakelen van een verhuurmakelaar met zich meebrengt.

 1. Een huis verhuren via een makelaar is sneller geregeld

  Allereerst: een huis verhuren via de makelaar lukt altijd sneller dan wanneer je zelf huurders moet zoeken. Dit komt vooral door het uitgebreide netwerk van een verhuurmakelaar. Zo wordt jouw woning niet alleen op de eigen website gezet, maar ook op die van andere bekende websites zoals bijvoorbeeld Pararius, maar ook facebook. Daarnaast heeft een verhuurmakelaar vaak intensief contact met relocate agents, grote bedrijven in de buurt met internationaal personeel en expatnetwerken. Hierdoor is jouw woning vaak al snel verhuurd! Wel zo fijn, want aan een woning die leeg staat levert immers niets op.

 2. Hogere huuropbrengsten

  Hogere huuropbrengsten is misschien wel het meest aantrekkelijke voordeel van het verhuren van een huis via de makelaar. Hoe dat zit? Dat is simpel: een verhuurmakelaar kent de markt door en door. Hij weet dus ook wat de optimale verhuurprijs voor jouw vastgoed is. Zet je de prijs te hoog in, dan is de kans op langere leegstand groot. Zet je te laag in, dan loop je elke maand inkomsten mis. Omdat de verhuurmakelaar een grote klantenkring heeft, de juiste klanten weet te vinden en gerichte marketingacties doet, geniet jij van de meest optimale huuropbrengsten.

 3. Geen zorgen over regelgeving

  Er zijn een heleboel regels waar je als verhuurder aan moet voldoen.  Verder heb je misschien zelf nog persoonlijke wensen waaraan jij wil dat het huurcontract voldoet. Maar wat mag wel, en wat mag niet? Het uitzoeken van alle kleine lettertjes en regels, is een flink karwei. Door je huis te verhuren via een makelaar, wordt je begeleid door een deskundige verhuurmakelaar. Hij weet precies wat je wel en niet contractueel vast kunt leggen en hoe de wetgeving omtrent verhuur in elkaar zit. Zo voorkom je een heleboel problemen en ellende die je door zelf te verhuren riskeert.

 4. Voorkom foute huurders door te verhuren via een makelaar

  De nachtmerrie van elke huiseigenaar is een ‘foute huurder’: huurders die niet met de goede intentie huren. Ze betalen slecht of niet, voeren illegale activiteiten uit in jouw woning of verhuren de woning weer onder. Door de gedegen ervaring van de verhuurmakelaar herkent hij een ‘foute huurder’ meestal al in één oogopslag. En valt dit in het eerste gesprek nog niet op, dan komt het gegarandeerd in onze uitgebreide screening naar voren. Nice to know: in Amsterdam en omgeving wordt veel aan expats verhuurd, een zeer betrouwbare en aantrekkelijke doelgroep voor verhuur.

 5. Geen tijd kwijt aan beheer en service
 6. De verhuurmakelaar regelt het beheer en de service die hoort bij het verhuren van een huis. Al het contact loopt via de verhuurmakelaar, dus niet direct met de verhuurder. Onze servicedienst is bijvoorbeeld alle dagen van de week tussen 8:30 uur tot en met 22:00 uur bereikbaar. Hier kunnen huurders terecht met hun vragen en problemen. Er staat dan ook altijd een serviceverlener klaar om de huurder te helpen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de huurder zich buitensluit of dat de waterleiding lekt. Maar ook wanneer er sprake is van betalingsachterstanden, wordt dit door ons direct gesignaleerd en ondernemen we actie.

 7. Minder leegstand

  Een verhuurder wil geen leegstand. Leegstand betekent namelijk dat er geen inkomsten zijn. De verhuurmakelaar realiseert een minimale leegstand door presentatie op de juiste websites, een uitgebreid netwerk, een grote variatie aan klanten en goede vindbaarheid online.

Natuurlijk zorgt de verhuurmakelaar hierbij ook voor een aantrekkelijke visuele presentatie van de woning. Meer weten ? Neem dan nu contact met ons op!

Ja, ik ben geïnteresseerd in verhuren. Klik hier >>